Burmilla Silver Burmese
Etiketler | burmelle kedisi sahiplendirme ,Burmilla Silver Burmese kedisi |
KoŞe Yazıları | Burmilla Silver Burmese |
Kategori | kedi-irklari |
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi | 841 Kez ziyaret edilmiştir |
Yazar | Kedi İlanları |
Burmilla Silver Burmese Hakkında Detaylar
resimli Kedi Cinsleri - Burmilla Silver Burmese kedisi,Burmilla ,Silver Burmese, Kedileri, Bakımı, Eğitimi ve Özellikleri,Burmilla Kedisi Tüy Bakımı hakkında bilgiler Burmilla Kedisi Tüy Bakımı Kısa olan ,tüylerin çok bakıma ihtiyacı yoktur
Temel Özellikleri
Burmilla, Burmese'nin enerjisi ile Persianın uysallığının birleşimidir. Oldukça konuşkan olan Burmilla bir o kadar da hassastır. Mükemmel bir arkadaş olan bu ırk insanlara ilgilidir. özellikle sahibinin hislerine karşı oldukça duyarlıdır.
Ailenin bir parçası olmaktan hoşlanır. Burmese'den daha sessiz olmakla birlikte Chincilla'nın rahatlığı ile kıyaslandığında geride kalır. Enerjik bir ırktır. Diğer kedilerle çok iyi anlaşır. Ancak diger petlerle orta derecede anlaşabilen bu ırkın çocuklarla anlaşması biraz daha iyidir.
Zeki bir ırk olan Burmilla kapıları kolaylıkla açabilir. Meraklı ve oyuncu olan bu kediler sahibiyle oyun oynamayı sever.
Görünüş ve Vücut Yapısı
Kısa tüylü ve orta boyutlarda bir kedi olan Burmilla'nın dişileri, erkeklerden daha küçük yapılıdır. Orta boyutlarda ve yuvarlak olan kafa, buruna doğru uzayarak üçgen görüntüsü verir. Keskin hatlarda olmayan yüz geniş ve kısadır. çene, ağız ve burun kısa, geniş ve güçlüdür. Kulaklar dik, uçları hafif yuvarlaktır.
Gözler, hafif yana eğimli, yüze yerleşimi orantılıdır. İri boyutta olan gözlerde yeşilin tüm tonları kabul edilmekle birlikte parlak, canlı yeşil olanları tercih edilir. Ayrıca kırmızı, krem ve kaplumbağa desenli olanlarda kehribar rengi göz rengi olabilir. Gövde arkaya doğru düz olarak uzanır. Göğüs geniş ve yuvarlak hatlardadır. Bacaklar ince ve kemik yapısı güçlüdür.
Arka bacaklar, ön bacaklardan hafifçe uzundur. Patiler ise yuvarlak şekildedir. Kuyruk orta uzunlukta ve orta kalınlıktadır. Uca doğru hafifçe incelen kuruğun ucu sivri değil yuvarlak bir yapıdadır. Kısa olan tüyleri, düz ve parlaktır. Dokunulduğunda ipeksi bir his uyandırır. Gümüş renkte olanları tercih edilir.
Tüy Bakımı
Kısa olan tüylerin çok bakıma ihtiyacı yoktur. Az tüy döken Burmilla'nın ölü tüylerini toplamak için haftada 1-2 kez fırçalanmak yeterlidir.
Kökeni
Burmilla, Asya kökenli kedi grubunun bir üyesidir. 1981 yılında Britanya'da aynı evde yaşayan lila renkli dişi bir Burmese ve erkek Chinchilla Persian kedisinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır.
Burmese'nin çiftleşme zamanı geldiğinde sahibi ona uygun bir eş gelene kadar odaya kilitlemişti. Fakat kapı temizlikçi tarafından yanlışlıkla açılınca hikaye başlamıştı.
Dokuz hafta sonra inanılmaz güzellikte parlak yeşil gözler, küçük pembe burun ve siyah bir ağızla birbirinden güzel yavrular meydana gelmişti. Bu yavruların iri, parlak ve şaşkın bakan gözleri insanlar tarafından kısa sürede ilgi odağı olmuş ve yetiştiriciler Burmese ve Chinchilla Persian kedilerini kullanarak bu yeni türü cögaltmışlardır.
samsunda kedi yavrusu veren aileler,burmilla kedisi özellikleri,burmilla kedi fiyatları,burmilla bakımı,burmilla kedi satılık,kedisi kediler,antalya kedi sahiplendirme
KEDİ IRKLARI
- Kediler Süt İçmeli midir Kediler Süt İçmeli midir,Hepimizin, filmlerde izlediği, reklamlarda ve dergilerdeki fotoğraflarda gördüğü, kedilerin sütü bayıla bayıla içtikleri kareler..doğru olduğuna inandığımız, bu nedenle de her fırsatta özellikle de sokakta bulduğumuz yavru kedilere içirdiğimiz süt.. Gerçek hayatta ise yanlış olan.. Ne yazık ki kediye süt vermek yarardan çok zarar getirmekte...
- Tuxedo Kedileri Tuxedo Kediler (Simokin Kediler) ve Özellikleri,Hiç tartışmasız, TUXEDO kediler, yıllar boyunca birçok insan için olağanüstü değerli sayılmışlardır.
- York Chocolate Kedileri York Chocolate Kedileri - Evcil Kediler,York Chocolate Kedileri, Bakımı, Eğitimi ve Özellikleri,York Chocolate Cinsi Kedi Özellikleri,uydu kedi olarakta adlandırılan York Chocolate yabancılara karşı çekingen ve temkinlidir
- Kedi Gençlik Hastalığı Kedi Gençlik Hastalığı (Feline Panleukopenia) Kediden kediye yada hastalıklı kedilerin enfekte ettiği ortamlardan bulaşır. Bulaşma oranı oldukça yüksek bir hastalıktır. Virüs çevre şartlarına oldukça dayanıklıdır. Bu yüzden hastalıklı kedinin yaşadığı ortam sık sık dezenfekte edilmelidir.
- Ayasofya Gli Ayasofyanın Glisine Kılıç arkadaşlik edecek,herkesin bildiği üzere 24 temmüzda ibadete açilan cami ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi isimini almişti ayni zamanda orda yaşayan ünlü kedisi Gli,den de çok bahsedilmişti
- Kediler ve Tuz Baharat Kediler ve Tuz Baharat,Şu bizim cici kediler yemek konusunda acımasız ve hepsi işinin ehli gurmelerdir. Burunlarını şöyle bir yemeğe uzatıp anında tüm reçeteyi çözerler. Hiçbir aşçı onların karşısında gizlerini saklayamaz.
- Davut Diye Bağıran Kedi Yıkanmak istemeyen kedinin Davut diye seslenişi. Davut Diye Bağıran Kedi
- fayda üretmeden İnsanlara, doğaya ve çevreye fayda üretmeden elde edilen gelirin miktarı önemli olmaksızın sağlık ve huzur getirmesi beklenilemez bir gerçek sanırım
- Aşırı Şişmanlık kedilerde Aşırı Şişmanlık,Kedinin vücut ağırlığının cinsiyet ve yaşına göre normal sayılan ortalama ağırlığının % 15 ile % 25 üzerine çıkması obesite olarak tanımlanır.
- Sibirya Kedisi Sibirya Kedisi ve Kedi özellikleri,sibirya kedisi verenler, ücretsiz sibirya kedisi, sahibinden sibirya kedisi