Sokak Kedisi Eve Nasıl Alıştırılır
Etiketler | sokak kedisi eve nasıl alıştırılır, sokak kedisi |
KoŞe Yazıları | Sokak Kedisi Eve Nasıl Alıştırılır |
Kategori | bilgiler |
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi | 614 Kez ziyaret edilmiştir |
Yazar | Kedi İlanları |
Sokak Kedisi Eve Nasıl Alıştırılır Hakkında Detaylar
sokak kedisi eve nasıl alıştırılır, sokak kedisi, kedi, sokak kedileri, nasıl alıştırılır.Sokak Kedisi Eve Nasıl Alıştırılır,Pek çok kedi sahibinin karşılaştığı sorunlardan biri, doğaya çıkmaya alışık bir kediyi ev yaşamına adapte etmektir.
Pek çok kedi sahibinin karşılaştığı sorunlardan biri, doğaya çıkmaya alışık bir kediyi ev yaşamına adapte etmektir. Günlük yaşamımızda kedi sahipleri taşınma, paraziter nedenler veya dışarıda yaşanabilecek risklerin artması gibi pek çok nedenle kedisinin dışarıya çıkmasını arzu etmemektedir. Ancak kediniz, günün belirli saatlerinde dışarı çıkmaya alışıksa bu değişikliği kabullenmesi oldukça zor olacaktır. Kuralların değişmesini yadırgayacak ve bu değişime adaptasyonu zaman alacaktır. Bu nedenle bu zorlu süreçte ona destek olmalı, hayatını kolaylaştıracak ortamlar yaratmalısınız. Bu amaçla yapacağınız değişimlerde başarı sağlayabilmeniz için bir kedi gibi düşünebilmelisiniz.
Öncelikle, evinizi dikkatlice gözden geçirmeli ve kedinizin bakış açısıyla değerlendirmeye çalışmalısınız. Dışarıda eğlenceli, hareketli bir yaşantısı olduğunu, avlandığını, böcekleri izlediğini, ağaçları tırmaladığını ve güneşe serilip uyuduğunu düşündüğünüzde ev yaşantısına geçişin onun için ne kadar güç olacağını tahmin edebilirsiniz. Bu aşamada yapacağınız değişikliklerin onun ihtiyaçları doğrultusunda olmasına özen gösterdiğiniz taktirde uyum sürecinin kısalmasını sağlayabilirsiniz.
Kediler doğal yaşamda pek çok ihtiyacını giderebilirler. Doğa onlara en güzel tırmalama objelerini sunar. En zevk aldıkları eylem olan tırmanma hem gerinme ve esneme ihtiyaçlarını, hem de tırnaklarının doğal olarak törpülenmesini sağlar. Kedinizi ev yaşamına geçirdiğinizde ilk dikkat etmeniz gereken konulardan biri bu olmalıdır. Kedinizin nasıl bir objeyi tırmaladığını izleme şansınız varsa bunu evde taklit etmeniz kolaylık sağlayacaktır. Örneğin uzun ve dik ağaç gövdelerini mi, yoksa yatay objeleri mi tırmaladığını tespit ederek, tırmalama kütüğünü buna uygun olarak yerleştirebilirsiniz.
Eğer kediniz ağaç dallarına çıkıp oradan etrafı seyretmeyi seviyorsa, pencere önüne yerleştireceğiniz bir kedi ağacı işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede dışarıdaki kuşları izleyebileceği gibi güneşli saatlarde uyumak için de burayı kullanabilir. Kedi ağaçlarının iki farklı tırmalama postu olan ve farklı iki yükseklikte platformu bulunanları tercih etmeniz sizin için daha avantajlı olacaktır.
Dışarıda yaşayan bir kedinin çevresi limitsiz av ve dinamik bir çevrenin diğer olanaklarıyla doludur. Bu nedenle eve alınan bir kedi, kendini tutsaklık altında hissedebilir. Düzenli bir program dahilinde interaktif oyun saatleri uygulayarak kedinize hem egzersiz ve eğlence yaratmış olursunuz, hem de istenmeyen tahrip edici davranışların önüne geçme şansınız olur. Çünkü, dışarıda bütün gün hareketli olan bir kedinin birden bire saatlerini cam önünde uyuyarak geçiren bir kediye dönüşmesini beklemek haksızlık olur. Onunla interaktif oyunlar oynayamadığınız veya işte olduğunuz zamanlarda radyoyu kısık sesle açabilir veya oyalanması için aktivite oyuncaklarını çevrede bırakabilirsiniz. Dışarıda devamlı değişken ve hareketli bir çevreye alışmış olan kediniz, içi ödül dolu bir oyuncağın aniden ortaya çıkmasından mutluluk duyacaktır. Ayrıca içine girip oynayabileceği bir kağıt torba veya kutu da oldukça hoşuna gidecektir.
Kedinizi eve alıştırma sürecinde yaşayabileceğiniz önemli sorunlardan biri dışarı çıkma isteğidir. Önce kapının önünde durup uzun uzun miyavlama ve peşinizde dolaşmakla başlayacak, sizden umudunu kesince evden çıkmanın yollarını aramaya çalışacaktır. Kapıyı tırmalamak ve halıyı kazmaya çalışmak bu çabaların başında gelir. Akıllı kediler başarısızlığın ardından olayı kabullenmiş görünür, ancak kapı açıldığı an dışarı fırlamak için fırsat kollar. Bu durumu bir arkadaşınızdan yardım alarak çözümleyebilirsiniz. Kapıyı kedinizin kaçamayacağı kadar aralık bırakın, dışarıda bir arkadaşınız dursun ve kediniz çıkmaya çalıştığında farkettirmeden aralıktan su püskürtsün. Bu durumda kediniz kapıdan çıkmaya çalıştığında ıslanmaktan hoşlanmayacak ve bu kötü deneyimden kapıyı sorumlu tuttuğu için bir süre sonra davranışından vazgeçecektir. Su püskürtürken kedinizin yüzü değil, patileri hedeflenmelidir. Ayrıca dışarı kaçma isteğinin hormonal ihtiyaçlardan kaynaklanması gibi bir durumda söz konu olabileceğinden, kısırlaştırma operasyonu yaptırarak bu konuyu çözümleyebilirsiniz.
Kediniz bütün ihtiyaçlarını dışarıda gördüğü için tuvalet kabına alışık değilse bu alışkanlığı edinene kadar onu sınırlı bir bölgede tutmanız gerekebilir. Tuvalet kabını seçerken açık ve geniş bir kap ve ince taneli kum olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kum kabına ve kumuna adapte oluncaya kadar alışık olduğu bahçe toprağından bir miktar kum kabına koyarak daha sonrada yavaş yavaş miktarını azaltarak veya alıştırıcı çiş damlalarından kullanarak kumuna alışmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Ev ortamında kedinizin bir süre mutsuz olabileceğini ve bu dönemde iştahsızlık ve keyifsizlik gibi bazı olumsuzluklar da yaşanabileceğini unutmamalısınız. Ancak kısa sürede ev içinde de ihtiyaçlarının karşılandığını gören kediniz yine eski neşesine kavuşacaktır.
KEDİ IRKLARI
- Kedilerde Parazit Sorunu Kedilerde Parazit Sorunu Kedilerde Parazit Çeşitleri
- iran kedisi yavru kedi ilanları - iran kedisi antalya hayvan barinaklarinda iran kedisi var midir diyenler,sitemizde iran Kedi ve diğer tüm gönüllü sahiplendirme ile ilgili ilan ve kedi bilgilerini görmek için kedi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
- Şaşkın Kediler Bu kediler hem yaramaz hem çok şaşkın Şaşkın Kediler Nasıl inceliyorlar çok tatlılar üç tanesi birbirlerine çok benziyor
- Australian Mist kedisi Kedi Türleri - Australian Mist kedisi,australian mist resimleri,Australian Mist Kedileri, Bakımı, Eğitimi ve Özellikleri,Australian Mist Orta boyutlarda, sert, kaslı bir vücudu olan Australian Mist kısa ,tüylü bir Australian Mist kedidir. Erkekler dişilere oranla biraz daha büyüktür
- yol arkadaşı Trabzon da TIR şoförü olarka hayatını sürdüren Samet Ayyıldız ın yolda yaralı bulup, sahiplendiği kedinin sosyal medya fotoğrafları, büyük ilgi gördü TIR şoförü kedimizin maceralarini gelın bizden dinleyın
- yavru kedileri kurtardı Temizlik ekipleri yavru kedileri kurtardıgeçenlerde gozlemlediğim bir olayı sizlere anlatacağim yer bahçelievler tarafi yol ve moloz çalişmalarinın olduü bolgede Moloz yığınlarının altına sığınan 2 yavru kedi Bahçelievler Belediyesi temizlik ekiplerinin son anda fark etmesi ve pür dikkati sayesinde iş makinesinin altında kalmaktan son anda kurtuldu.
- Sizce herşey yolunda mı Sizce herşey yolunda mı? Bu aralar işittiklerimle, gördüklerimle, hissettiklerimle ve duygularımla olanlara şaşkınlıkla beraber verdiğim tepkileri gözlemleme halindeydim…
- PALLAS KEDİSİ PALLAS KEDİSİ,Pallas kedisi kedigiller familyasından Tibeten Sibiryaya kadar uzanan bölgedeki çöllerde,kayalık ve dağlık yerlerde yaşayan kedi türüdür.
- Hoş geLdin 2022 Yeni yılın ilk günü anlamına gelen yılbaşı dünyada olduğu gibi Türkiye de de coşkuyla kutlanıyor. Her kültürde farklı gelenek ve göreneklere göre kutlanan yılbaşı geçmiş olumsuzlukları geride bırakarak yeniyıl için umut ve taze başlangıç şansı veriyor. Sevdikleri ile yeni yıla girme sevinci içerisinde olan insanlar uzaktaki yakınlarına en güzel dileklerini iletmek istiyor.
- Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri,Kedi ve köpek sahiplerinin sık karşılaştıkları problemlerdendir. Genellikle diş ve diş eti hastalıklarından kaynaklanır.kedilerde ağız kokusu, nedenleri, kedimin ağzı kokuyor, kedi