Kedilerde Parazit Sorunu

Etiketler | kedilerde parazit sorunu, parazit kedi |
KoŞe Yazıları | Kedilerde Parazit Sorunu |
Kategori | saglik |
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi | 658 Kez ziyaret edilmiştir |
Yazar | Kedi İlanları |
Kedilerde Parazit Sorunu Hakkında Detaylar
Kedilerde Parazit Sorunu Kedilerde Parazit Çeşitleri
İç Parazitler
Tenya, kancalı kurt gibi iç parazitler kedinizin vücudunda yerleşerek hem kedinizin aldığı gıdalardaki yaşamsal besin değerlerini emerler, hem de iştahsızlık, enerji kaybı, kansızlık hatta ölüme kadar varan pek çok rahatsızlığa sebep olurlar. İç parazitler özellikle yavru kediler için oldukça tehlikelidir. Kedinizi iç parazitlere karşı korumak ve varolan parazitlerden kurtulmasını sağlamak için en uygun yöntemi veterineriniz belirleyecektir.
Dış Parazitler
Pire, bit ve kene gibi dış parazitler evcil hayvanlarımıza musallat olan istenmeyen misafirlerdir. Eviniz ne kadar temiz olursa olsun, kediniz bu parazitleri taşıyor olabilir. Parazitler yalnızca kaşıntı, kızarıklık gibi rahatsızlıklara değil; ciddi cilt hastalıklarına da yol açabilirler. Dahası, kedilerimiz için hayati tehlike içeren iç parazit yumurtalarının ve bulaşıcı hastalıkların da taşıyıcısı olabilirler. Bu nedenle kedilerimizi bu parazitlerden arındırmamız ve korumamız gerekir.
Dış parazitlerin en yaygın olanı pirelerdir. Pireler sıcak ortamlarda yaşarlar ve köpeklerden kedilere, kedilerden kedilere hatta bahçelerden balkonlara ve buralardan kedilerimize sıçrayarak yeni kurbanlarının üzerinde yaşamaya başlarlar. Pirenin ortalama ömrü 30 gündür. Yumurtaları soğuk ortamlarda hareketsizdir fakat ortam yeterli sıcaklıktaysa yumurtalar larvalara, larvalar da pirelere dönüşür.
Pirelerden kurtulmak için yalnızca kedinize pire tedavisi uygulatmak yeterli olmayacaktır. Kedinizin yattığı yerlerdeki örtüleri yıkamalı, gerekirse evinizi ilaçlatmayı da düşünmelisiniz. Evinizi düzenli olarak emiş gücü yüksek bir elektrikli süpürgeyle temizlemek de, yumurta ve larvalardan kurtulmanızı sağlayacaktır.
Kedinizin pirelerden arınması için en uygun yöntemi veterinerinize başvurarak öğrenebilirsiniz. Piyasada bulunan pire damlalarını ve spreylerini ne şekilde ve ne miktarda uygulayacağınızı da muhakkak bir veterinere danışmalısınız.
Bitler
Bitler kedinizin kanını emen ve pek çok deri rahatsızlığına neden olan parazitlerdir. Çok küçük oldukları için gözden kolaylıkla kaçabilirler. Özellikle yavru kediler için tehlikeli parazitlerdir. Kedinizde bit olup olmadığını ve varsa en uygun tedavi ve korunma yöntemini veterinerinize danışarak öğrenebilirsiniz.
Keneler
Dış parazitlerin en inatçısı ve dayanıklısı kenelerdir. Sık çalılıklar, ağaç gövdeleri gibi yerlerde konakladıkları için genellikle bahçeye ya da sokağa çıkan kedilerde görülürler.
Kedinizde kene olup olmadığını anlamak için günlük tüy fırçalama ya da tarama esnasında tüylerinin arasına dikkatlice bakın. Kenenin dış görünümü minik bir tohumu andırır. Keneler için en uygun barınma yerleri boyun çevresi, ayak parmaklarının arası, bacakların iç kısımları gibi girintili kısımlardır.
Keneler ciddi cilt hastalıklarının yanı sıra insanlar ve evcil hayvanlar için tehlikeli olan pek çok bulaşıcı hastalığın da taşıyıcısı olabilirler. Eğer kedinizde kene tespit ederseniz derhal veterinerinize başvurun. Hem kedinizin üzerinde, hem de evinizde yerleşmiş olabilecek kenelerden kurtulmanın en etkili yöntemlerini yine veterinerinizden öğrenebilirsiniz.
Kulak Uyuzu
Kulak uyuzuna neden olan mite denen mikroskobik yaratıklar, kediniz için büyük bir sıkıntı kaynağıdır. Çoğunlukla kulak uyuzu ancak ileri safhalarda fark edilir. Bu nedenle kedinizi her veterinere götürdüğünüzde kulaklarını da muayene ettirmenizde fayda vardır.
Kulak uyuzu zamanında tespit ve tedavi edilmezse beraberinde bakterilerin neden olduğu kulak enfeksiyonlarını getirir. Bunun nedeni, bakterilerin mite’ların açtığı deliklerden canlı dokuya kolaylıkla ulaşmalarıdır. Tedavi edilmediği takdirde bu enfeksiyonlar kulaktan beyine kadar giderek ölüme neden olabilirler.
Kulak uyuzu kediniz için son derece sinir bozucu bir rahatsızlıktır. Kediniz kulaklarındaki rahatsızlık nedeniyle sürekli kulak çevresini kaşıyacak, sürekli kaşınma da deride tahrişe ve yaralanmalara yol açacaktır. Eğer kediniz sık sık kulaklarını kaşıyor, kafasını iki yana sallıyorsa onu veterinerinize götürün ve kulaklarını muayene ettirin.
KEDİ IRKLARI
-
Bağımlılık
Bağımlılık Herkese merhaba... Bugün sizlere bağımlılık üzerine bahsetmek istiyorum. Bağımlılık ne demek ve neden bağımlıyız
-
D Harfi İle Başlayan Kedi İsimleri
Pisicanlara D Harfi İle Başlayan İsimler,D Harfi İle Başlayan Kedi İsimleri,en güzel D Harfi ile Başlayan Kedi İsimleri Dişi ve Erkek isimler
-
Kendimizi Dışarıdan İzleyebilmek
Kendimizi Dışarıdan İzleyebilmek adina Kişisel Gelişim Uzmanımız Gürcan Giray İn Kaleminden Muhteşem Bir Koşe yazisı Sayesinde hayallerinize ulaşmanıza, potansiyellerinizi keşfetmenize ve olumlu zihin programlamanıza yardımcı olmaktadır
-
bina depermiş adamı
Madem ki deprem adam öldürmez bina depermiş adamı... Evet bu sözler yıllar önce Erzincan da yaşanan deprem için yazılmış bir şarkının girişi. Duyguların sanata dökülmüş hali
-
Haytaptan Duyuru
HAYTAP Başkanı Sesleniyor : Beslediğiniz hayvanlar için KOMŞU TEHDİDİNDE ne yapacağınızı UYGULAMALI olarak anlatmak istiyorum.
-
Tekir Kedisi
Tekir Kedi melez bir ırktır,Bir süredir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum,Tekir kedilerin diğer kedilerden farkları,Tekir kediler,Kedilerde Davranış Eğitimi, Kedi, Kediler,Tekir kedilerin özellikleri nelerdir
-
Siyam cinsi kedi
Bu Siyam cinsi kedi 8 milyon lira kazandı, 8 milyon lira kazanan siyam cinsi kedi haberleri,Alman Tasarımcı Karl Lagerfeld’in kedisi ,Choupette, son iki modellik işinden toplam 2 milyon 172 bin sterlin 8 milyon 362 bin lira kazandı
-
F Harfi İle Başlayan Kedi İsimleri
Pisicanlara F Harfi İle Başlayan İsimler F Harfi İle Başlayan en güzel Kedi İsimleri F Harfi ile Başlayan Kedi İsimleri Dişi ve Erkek
-
Psikolojik destek
Ben bir psikolog ya da psikiyatr değilim. Sadece yaşadıklarım, gözlemlediklerim ve okuduklarımdan yola çıkarak bir farkındalık yaratmak istiyorum.
-
Kedilerde Boğulma
Kediler ve boğulma, kedi boğulur mu, kedi yüzer mi Kedilerde Boğulma ve Yapılması Gerekenler,Köpek ve kediler çok iyi yüzücüler oldukları için suda boğulma genellikle çok nadir görülmekle birlikte bazen çok akıntılı sulara kapılarak yada dar bir su kanalında sıkaşarak tehlikeye düşebilirler.