YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ
Etiketler | KEDİNİZİ DOĞACAK, BEBEĞİNİZE HAZIRLAMAK |
KoŞe Yazıları | YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ |
Kategori | bilgiler |
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi | 649 Kez ziyaret edilmiştir |
Yazar | Kedi İlanları |
YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ Hakkında Detaylar
YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ,Aileye yeni bir bebek ekleneceği zaman kedi sahiplerinin bir takım endişelere kapılması gayet normaldir. Bu duruma kedinizin kolay adapte olabilmesi için çalışmalara doğum gerçekleşmeden aylar öncesinden başlamalısınız.
Kedinizi Doğacak Bebeğinize Hazırlamak
Yeni bir bebek aile için büyük bir değişiklik demektir ve bu durum yalnızca ailenin insan üyeleri için geçerli değildir. Kedilere genelde çocuk gibi davranılır ve bir bebeğin gelmiş olması anne – babaların kedilerine olan sevgisini azaltmaz, ancak kediye ayrılan zaman, enerji ve para bebeğin gelişiyle birlikte önemli ölçüde azalır. Eğer kediniz değişikliklere karşı hassassa veya daha önce çocukların olduğu bir ortama alışkın değilse, onu bu muazzam değişime hazırlamanız önemlidir.
Veteriner Hekiminize Bir Ziyaretle Başlayın
Çocuğunuzu ve kedinizi korumak için bebeğin gelmesinden önce kedinizi sağlık kontrolü için veteriner hekiminize götürmelisiniz ki, tüm aşılarının eksiksiz olduğu, iç ve dış paraziter korumalarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilsin. Ayrıca, kedinizde süregelen agresyon, kum kabı dışına tuvaletini yapmak gibi bir takım davranış problemleri varsa bunu hekiminizle ve eğer gerekli görülürse bir hayvan davranış bilimciyle görüşerek çözmeye çalışmanın tam zamanıdır.
Ek olarak, hamileliğiniz boyunca kedinizin, toksoplazma gibi düşük riskine sebep olabilecek hastalıklarla karşılaşması ihtimalini düşürmek için, ev dışına çıkmasına izin vermemelisiniz. (Bununla birlikte hamile bayanlar mümkün mertebe kum kabını temizlememeli, buna mecbur kaldıkları zamanlarda tek kullanımlık eldivenler kullanmalı ve bu iş bittikten sonra ellerini iyice yıkamalıdır.)
Bebeğinizle Yaşama Pratiği Yapın
Şimdi, kedinizi evde gerçek bir bebek olmasına hazırlama zamanıdır. Çocuğunuz eve geldiğinde, kediniz bu yeni hisler nedeniyle stres yaşamasın diye, bebeğe dair manzaralar, kokular ve seslere alışarak rahat olmasını sağlayın. Bir bebek sesleri cdsi hazırlayarak düşük seste çalarken ona ödüller vererek bebek sesleri ve ağlamalarıyla tanıştırın. Kediniz bu seslere alıştıkça kademeli olarak sesi açın, ancak ses yüksekliği kedinizin halen rahat hissettiği bir seviyede olacak şekilde artırılmalıdır. Rahatlık seviyesi arttıkça daha yüksek sese alıştırın.
Kedinizle eğlenceli bir şeyler yapmadan önce cildinize bebek losyonları ve kremleri gibi şeyleri sürerek kedinizin bu kokularla eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Kedinizin ellerinizi ısırmak ve tırmalamak gibi hareketleri varsa, ciltten çok oyuncaklarla bu şekilde oynamasını öğretmenin tam zamanıdır. Böylece kediniz bebeğinizle oynarken ağzını ve patilerini kullanmaması gerektiğini öğrenecektir.
Oyuncak bir bebeğe gerçek bir bebekmiş gibi davranarak bebek aktiviteleri yaptığınızda kediniz bir süre sonra bu duruma da alışacaktır. Oyuncak bebeğin altını değiştirin, pusete koyun, karyolaya yatırın, anakucağına yerleştirin. Oyunla daha gerçekçi görevler yaptıkça kediniz de bunu gerçek bebeğinize yaptığınızda o kadar alışkın olacaktır (Ve biraz pratik yapmanın hiç de zararı olmaz.).
Kedinizin Bağımsızlığı Destekleyin
Çoğu bebek bekleyen ailenin yaptığı en büyük hata, bebeğin gelmesinden aylar önce kediye karşı fazla ilgili davranmaya başlamaktır. Bu durum kedinizin değişikliğe hazırlanmasını zorlaştırmakla birlikte bebeği ilgi kaybıyla ilişkilendirmesine ve alışkın olmadığı bir yalnızlığın içine düşmesine neden olur. Bunun yerine kedinize yalnız vakit geçirmeyi ve bundan keyif almayı öğretmelisiniz. Mama bulmacaları ve kendi başlarına oynayabilecekleri oyuncaklar edinip etrafında insan olmadığı halde oynayabilmesini sağlayabilirsiniz.
Bebeğinizin gelişi yaklaştıkça, kademeli olarak ilginizi azaltıp mama bulmacaları ve tek başına oynayabileceği oyuncakları ortaya koyabilirsiniz. Böylece bebek geldiğinde daha hazırlıklı olacaktır. Ancak her gün kısa bir oyun ve sarılma seansını bebek geldikten sonra bile sürdürmelisiniz. Bu sayede kediniz sizin onunla ilgilenmediğiniz zamanlara hazırlıklı olacaktır.
Bebek Odasını Kedi İçin Değil Bebek İçin Hazırlayın
Kedinizin karyola, oyun alanı, alt değiştirme masası gibi çocuk odası malzemelerine bebek gelmeden alışmış olmasını sağlamalısınız. Kedinizin buraları keşfetmesine izin verin, ancak bebek yatağı gibi yerlere kurulmasını desteklemeyin. Bunun yerine kedinize kedi yatakları ve tırmanarak ulaşabileceği yüksek dinlenme yerleri gibi alternatif uyuma yerleri gösterin. Kedinizin böyle yerlere alışması için, buralara gün içinde rastgele olarak ödüller veya kedi otları koyun.
Kedinin bebeğin olduğu alanın havasını emmesi gibi bir şehir efsanesi olsa da, kediniz yeni doğan bebeğinize sarılıp uyumak isteyebilir. Bu durum yeni doğanlar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle kedinizin yeni doğan bebeğinizin yanında siz yokken uyumasını desteklemeyin. Eğer bu konuda çok ısrarcı olursa yattığı yerlere, üzerine çift taraflı bantlar yapıştırılmış birkaç karton koyarsanız, konforsuz hissedeceği için vazgeçecektir.
Bebeğiniz ve Kediniz Arasındaki Gerginliği Giderin
Hastaneden eve gelmeden önce bir aile üyesinden, battaniyesi gibi bebeğin temas ettiği bir eşyayı eve getirerek kedinin koklamasını sağlayabilirsiniz. Bunu mama kabının yanına koyup, eşzamanlı olarak lezzetli bir ödül verebilirsiniz.
Bebeğinizi eve getirdiğinizde, kedinizle yalnız bir şekilde birkaç dakika geçirin. Bu hareket kedinizin yaşayabileceği gerginliği azaltmakla birlikte, onu bebekle tanışmaya da hazırlayacaktır. Bebeğinizle kedinizi tanıştırmaya hazır olduğunuzda, bebeğin etrafındayken kedinizin odaklanmasını kolaylaştırmak için ona doldurulmuş mama oyuncağı gibi bir şey sunabilirsiniz. Bu ona yeni doğanın varlığına alışırken yapacak bir şeyler verir. Tabi ki, hem bebeğinizin, hem de kedinizin güvenliği için hiçbir zaman bir çocuğu ebeveyn gözetimi olmadan bir evcil hayvanla yalnız bırakmamalısınız.
KEDİ IRKLARI
- PALLAS KEDİSİ PALLAS KEDİSİ,Pallas kedisi kedigiller familyasından Tibeten Sibiryaya kadar uzanan bölgedeki çöllerde,kayalık ve dağlık yerlerde yaşayan kedi türüdür.
- Hoş geLdin 2022 Yeni yılın ilk günü anlamına gelen yılbaşı dünyada olduğu gibi Türkiye de de coşkuyla kutlanıyor. Her kültürde farklı gelenek ve göreneklere göre kutlanan yılbaşı geçmiş olumsuzlukları geride bırakarak yeniyıl için umut ve taze başlangıç şansı veriyor. Sevdikleri ile yeni yıla girme sevinci içerisinde olan insanlar uzaktaki yakınlarına en güzel dileklerini iletmek istiyor.
- Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri,Kedi ve köpek sahiplerinin sık karşılaştıkları problemlerdendir. Genellikle diş ve diş eti hastalıklarından kaynaklanır.kedilerde ağız kokusu, nedenleri, kedimin ağzı kokuyor, kedi
- Yavru Kedilerde Yavru Kedilerde Saldırgan Davranışlar,Yavru kediler, oyunla karışık olarak bazen saldırgan davranışlar gösterebilir. Bu davranışların ileride sorun olup; kalıcı olmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu tür davranışlar, kedinize karşı göstereceğiniz tavır ve davranışlar ile kolaylıkla değiştirilebilir.
- Polatlı ve Ankara Yuva sahibinden Ankara Ücretsiz, Kedi Sahiplendirme İlanları Ankara kedi Barınağı Ankara barınak Kedi sahiplenme Ankara Kedisi yavru ücretsiz Sahibinden cins Kedi Ankara Kedi sahiplenme Ankara Sahibinden Kedi Ankara Sahibinden Kedi Ankara yavru Cins Kedi sahiplenme Ankara Güvenilir Ankara Kedi ücretsiz sahiplendirme ilanlarına ulaşmak için sitemizi ziyaret ediniz
- Kedi Anatomisi Kedi Anatomisi,Kedi anatomisi hakkında 5 ilginç bilgi,Mısır firavunları kedilerin şans getirdiğine inandığından ve Mısır’da kediler tanrı olarak görülmeye başlandığından beri bu muhteşem hayvanlar insanlar için daima bir merak konusu oldular
- ACİLL KISIRLAŞTIRMA İZMİR ACİLL KISIRLAŞTIRMA SPONSORLARINA İHTİYACIMIZ VAR,arasında ücretsiz kedi kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirecek
- Bağımlılık Bağımlılık Herkese merhaba... Bugün sizlere bağımlılık üzerine bahsetmek istiyorum. Bağımlılık ne demek ve neden bağımlıyız
- Dünyanın En Yaşlı Kedisi Dünyanın En Yaşlı Kedisi 27 Yaşına girdiTiffany Two haberleri,Dünyanın En Yaşlı Kedisi, unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabındaki yerini kaptırmayan Tiffany Two, geçtiğimiz Cuma günü 27. yaşını kutladı
- PASLI KEDİSİ PASLI KEDİSİ,Paslı kedi veya Kızıl benekli kedi (Prionailurus rubiginosus) küçük bir yaban kedisidir. Bengal kedisi ile yakın akrabadır.