YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ

YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ

Etiketler KEDİNİZİ DOĞACAK, BEBEĞİNİZE HAZIRLAMAK
KoŞe Yazıları YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ
Kategori bilgiler
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi 572 Kez ziyaret edilmiştir
Yazar Kedi İlanları

YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ Hakkında Detaylar

YENİ BEBEK GELİYOR VE KEDİMİZ,Aileye yeni bir bebek ekleneceği zaman kedi sahiplerinin bir takım endişelere kapılması gayet normaldir. Bu duruma kedinizin kolay adapte olabilmesi için çalışmalara doğum gerçekleşmeden aylar öncesinden başlamalısınız.

 

Kedinizi Doğacak Bebeğinize Hazırlamak

Yeni bir bebek aile için büyük bir değişiklik demektir ve bu durum yalnızca ailenin insan üyeleri için geçerli değildir. Kedilere genelde çocuk gibi davranılır ve bir bebeğin gelmiş olması anne – babaların kedilerine olan sevgisini azaltmaz, ancak kediye ayrılan zaman, enerji ve para bebeğin gelişiyle birlikte önemli ölçüde azalır. Eğer kediniz değişikliklere karşı hassassa veya daha önce çocukların olduğu bir ortama alışkın değilse, onu bu muazzam değişime hazırlamanız önemlidir.

 

Veteriner Hekiminize Bir Ziyaretle Başlayın

 

Çocuğunuzu ve kedinizi korumak için bebeğin gelmesinden önce kedinizi sağlık kontrolü için veteriner hekiminize götürmelisiniz ki, tüm aşılarının eksiksiz olduğu, iç ve dış paraziter korumalarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilsin. Ayrıca, kedinizde süregelen agresyon, kum kabı dışına tuvaletini yapmak gibi bir takım davranış problemleri varsa bunu hekiminizle ve eğer gerekli görülürse bir hayvan davranış bilimciyle görüşerek çözmeye çalışmanın tam zamanıdır.

Ek olarak, hamileliğiniz boyunca kedinizin, toksoplazma gibi düşük riskine sebep olabilecek hastalıklarla karşılaşması ihtimalini düşürmek için, ev dışına çıkmasına izin vermemelisiniz. (Bununla birlikte hamile bayanlar mümkün mertebe kum kabını temizlememeli, buna mecbur kaldıkları zamanlarda tek kullanımlık eldivenler kullanmalı ve bu iş bittikten sonra ellerini iyice yıkamalıdır.)

Bebeğinizle Yaşama Pratiği Yapın

Şimdi, kedinizi evde gerçek bir bebek olmasına hazırlama zamanıdır. Çocuğunuz eve geldiğinde, kediniz bu yeni hisler nedeniyle stres yaşamasın diye, bebeğe dair manzaralar, kokular ve seslere alışarak rahat olmasını sağlayın. Bir bebek sesleri cdsi hazırlayarak düşük seste çalarken ona ödüller vererek bebek sesleri ve ağlamalarıyla tanıştırın. Kediniz bu seslere alıştıkça kademeli olarak sesi açın, ancak ses yüksekliği kedinizin halen rahat hissettiği bir seviyede olacak şekilde artırılmalıdır. Rahatlık seviyesi arttıkça daha yüksek sese alıştırın.

Kedinizle eğlenceli bir şeyler yapmadan önce cildinize bebek losyonları ve kremleri gibi şeyleri sürerek kedinizin bu kokularla eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Kedinizin ellerinizi ısırmak ve tırmalamak gibi hareketleri varsa, ciltten çok oyuncaklarla bu şekilde oynamasını öğretmenin tam zamanıdır. Böylece kediniz bebeğinizle oynarken ağzını ve patilerini kullanmaması gerektiğini öğrenecektir.

Oyuncak bir bebeğe gerçek bir bebekmiş gibi davranarak bebek aktiviteleri yaptığınızda kediniz bir süre sonra bu duruma da alışacaktır. Oyuncak bebeğin altını değiştirin, pusete koyun, karyolaya yatırın, anakucağına yerleştirin. Oyunla daha gerçekçi görevler yaptıkça kediniz de bunu gerçek bebeğinize yaptığınızda o kadar alışkın olacaktır (Ve biraz pratik yapmanın hiç de zararı olmaz.).

Kedinizin Bağımsızlığı Destekleyin

Çoğu bebek bekleyen ailenin yaptığı en büyük hata, bebeğin gelmesinden aylar önce kediye karşı fazla ilgili davranmaya başlamaktır. Bu durum kedinizin değişikliğe hazırlanmasını zorlaştırmakla birlikte bebeği ilgi kaybıyla ilişkilendirmesine ve alışkın olmadığı bir yalnızlığın içine düşmesine neden olur. Bunun yerine kedinize yalnız vakit geçirmeyi ve bundan keyif almayı öğretmelisiniz. Mama bulmacaları ve kendi başlarına oynayabilecekleri oyuncaklar edinip etrafında insan olmadığı halde oynayabilmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin gelişi yaklaştıkça, kademeli olarak ilginizi azaltıp mama bulmacaları ve tek başına oynayabileceği oyuncakları ortaya koyabilirsiniz. Böylece bebek geldiğinde daha hazırlıklı olacaktır. Ancak her gün kısa bir oyun ve sarılma seansını bebek geldikten sonra bile sürdürmelisiniz. Bu sayede kediniz sizin onunla ilgilenmediğiniz zamanlara hazırlıklı olacaktır.

Bebek Odasını Kedi İçin Değil Bebek İçin Hazırlayın

Kedinizin karyola, oyun alanı, alt değiştirme masası gibi çocuk odası malzemelerine bebek gelmeden alışmış olmasını sağlamalısınız. Kedinizin buraları keşfetmesine izin verin, ancak bebek yatağı gibi yerlere kurulmasını desteklemeyin. Bunun yerine kedinize kedi yatakları ve tırmanarak ulaşabileceği yüksek dinlenme yerleri gibi alternatif uyuma yerleri gösterin. Kedinizin böyle yerlere alışması için, buralara gün içinde rastgele olarak ödüller veya kedi otları koyun.

Kedinin bebeğin olduğu alanın havasını emmesi gibi bir şehir efsanesi olsa da, kediniz yeni doğan bebeğinize sarılıp uyumak isteyebilir. Bu durum yeni doğanlar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle kedinizin yeni doğan bebeğinizin yanında siz yokken uyumasını desteklemeyin. Eğer bu konuda çok ısrarcı olursa yattığı yerlere, üzerine çift taraflı bantlar yapıştırılmış birkaç karton koyarsanız, konforsuz hissedeceği için vazgeçecektir.

Bebeğiniz ve Kediniz Arasındaki Gerginliği Giderin

Hastaneden eve gelmeden önce bir aile üyesinden, battaniyesi gibi bebeğin temas ettiği bir eşyayı eve getirerek kedinin koklamasını sağlayabilirsiniz. Bunu mama kabının yanına koyup, eşzamanlı olarak lezzetli bir ödül verebilirsiniz.

Bebeğinizi eve getirdiğinizde, kedinizle yalnız bir şekilde birkaç dakika geçirin. Bu hareket kedinizin yaşayabileceği gerginliği azaltmakla birlikte, onu bebekle tanışmaya da hazırlayacaktır. Bebeğinizle kedinizi tanıştırmaya hazır olduğunuzda, bebeğin etrafındayken kedinizin odaklanmasını kolaylaştırmak için ona doldurulmuş mama oyuncağı gibi bir şey sunabilirsiniz. Bu ona yeni doğanın varlığına alışırken yapacak bir şeyler verir. Tabi ki, hem bebeğinizin, hem de kedinizin güvenliği için hiçbir zaman bir çocuğu ebeveyn gözetimi olmadan bir evcil hayvanla yalnız bırakmamalısınız.

KEDİ IRKLARI

  • Mum Alevi ile Oynayan Mum Alevi ile Oynayan Mum Alevi ile Oynayan Kedinin Öyküsü,Özdemir ASAF Mum Alevi ile Oynayan Kedinin Öyküsü isimli şiiri,Özdemir Asaf, Mum alevi ile oynayan kedinin öyküsü, mum alevi ve kedi, mum alevi, kedi,
  • Evde kedi mi besliyorsun Evde kedi mi besliyorsun Evde kedi mi besliyorsun,her yer tüy olur ay evi kirletir; ay evde hayvan olmaz ay kokuyor ay bilmemne diyen akıl fukaralarına
  • Kara kedi hikayesi Kara kedi hikayesi Antalyadan bir Kara kedi hikayesi Hayvanlardan öğrenecek çok şey olduğunu zaten biliyordum ,şimdi siz de Bu çok güzel hikayemi Okyunca hak vereceksiniz
  • Norveç Orman Kedisi Norveç Orman Kedisi Norveç orman kedilerinin, özellikleri nelerdir Norveç Orman Kedisi Uzun kuyruklu, kendine güvenen, iyi huylu Norveç orman kedileri, İskandinavya ülkelerine özgü bir kedi cinsidir
  • Ocicat kedisi Ocicat kedisi  Ocicat kedisi - Evcil Kediler,Ocicat Kedileri, Bakımı, Eğitimi ve Özellikleri, Kediler hakkında herşey, Kedi türleri, Ocicat kedi ırkı hakkında bilgiler Ocicat kedi ırkı tarihçesi
  • Bizi sevdiğini söyleyen Bizi sevdiğini söyleyen Senden istifade eden bir insan vakti geldiğinde senin için birşey yapmaktan çekiniyorsa veya vakti geldiğinde her defasında farklı mazeretlerle karşına çıkıyorsa senden ziyade sayende elde elde ettiği menfaaatleri seviyordur. Ve böyle bir ilişki seni zamanla tüketir.
  • Kedilerde Çok İlgi Kedilerde Çok İlgi Kedilerde Çok İlgi Herşeyin fazlası zarar. Bakıyorum derken abartmayalım lütfen
  • SAZLIK KEDİSİ SAZLIK KEDİSİ Sazlık kedisi (Felis chaus), görece uzun bacaklı ve kısa kuyruklu bir yaban kedisidir
  • Çok yakın zaman içerisinde Çok yakın zaman içerisinde Ölümlü insanoğlunun mutlak yokluğun içerisinden mutlak varlık alanına çıkarılmasındaki amaç; bu dünyanın ıslahı için çalışmak ve birlikte uyum ve ahenk içinde yaşamaktır." diyor.
  • Genel Bakım Genel Bakım Genel Bakım,kedi bakımı, tüy dökme, kedi temizliği Kedinizin Genel Olarak Bakımı