Salmonelloz Enfeksiyonu
Etiketler | Salmonella, kedi hastalıkları, salmomella nasıl bulaşır |
KoŞe Yazıları | Salmonelloz Enfeksiyonu |
Kategori | saglik |
Bu kedi sahiplendirme Sayfasi | 652 Kez ziyaret edilmiştir |
Yazar | Kedi İlanları |
Salmonelloz Enfeksiyonu Hakkında Detaylar
Salmonelloz Enfeksiyonu (Salmonellosis) Başlıca hastalık kaynakları kirlenmiş sular, sığır ve ya kümes hayvanlarından yapılmış yemeklerin iyi pişirilmemesinden, bakterinin bulaştığı eşyalar, depolama veya işleme sırasında kemirgenler, böcekler ve kuşlar tarafından enfekte edilen hazır mamalar ve hayvanların toplu olarak bulundukları yerlerdir.
Hastalığın etkeni olarak bir çok salmonella türü vardır. Fakat kedilerde en çok görülen tür salmonella typhimuriumdir. Kedilerde görülen gastroenteritisin başlıca sebeblerindendir.
Hastalık nasıl bulaşır?
Başlıca hastalık kaynakları kirlenmiş sular, sığır ve ya kümes hayvanlarından yapılmış yemeklerin iyi pişirilmemesinden, bakterinin bulaştığı eşyalar, depolama veya işleme sırasında kemirgenler, böcekler ve kuşlar tarafından enfekte edilen hazır mamalar ve hayvanların toplu olarak bulundukları yerlerdir.
Hastalık nasıl gelişir?
Bakteri vücuda girdikten sonra ince bağırsak, kolon ve çevre lenf yumrularında yerleşir. Ayrıca karaciğer ve dalak da enfekte olabilir. Bakteri 3–6 hafta boyunca zaman zaman vücuttan dışarı atılabilir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, beslenme durumu ve çevre şartları bakterinin hastalık yapıcı etkisini belirler.
Hastalığın belirtileri nelerdir?
Gastroenteritis,
Kilo kaybı,
İshal (sulu veya mukuslu olabilir ve bazen taze kan bulunabilir),
Kusma,
Karın ağrısı,
Patolojik uyku hali,
Merkezi sinir sistemi septomları (aşırı heyecan, koordinasyonsuzluk, körlük ve havale)
Hamile hastalarda yavruların ölü doğumuna sebeb olabilir.
Bazı hastalar semptom göstermeden taşıyıcı olabilir.
Nasıl önlem alabiliriz?
Salmonella organizmaları günlük dezenfektanlarla kolayca elimine edilebilir.
Hastaların dışkıları temizlenmeli ve hijyene dikkat edilmelidir.
Hasta hayvanlarla uğraşanların ellerini iyi yıkamaları ve çevre temizliğine dikkat etmeleri gerekmektedir.
Sonuç
Hastalık teşhis edildikten sonra tedavi çok zor değildir. Yinede hastalığı hafife almamak ve gerekli destek tedavinin düzenli olmasını sağlamak gereklidir. Ayrıca tedavi olanların dahi bir süre daha bakteriyi dışkılarıyla attıklarını akılda tutmak faydalı olur. Hastalık insanlara bulaşabilsede basit hijyenik kurallarla bu risk minumuma indirilebilinir.
KEDİ IRKLARI
- PALLAS KEDİSİ PALLAS KEDİSİ,Pallas kedisi kedigiller familyasından Tibeten Sibiryaya kadar uzanan bölgedeki çöllerde,kayalık ve dağlık yerlerde yaşayan kedi türüdür.
- Hoş geLdin 2022 Yeni yılın ilk günü anlamına gelen yılbaşı dünyada olduğu gibi Türkiye de de coşkuyla kutlanıyor. Her kültürde farklı gelenek ve göreneklere göre kutlanan yılbaşı geçmiş olumsuzlukları geride bırakarak yeniyıl için umut ve taze başlangıç şansı veriyor. Sevdikleri ile yeni yıla girme sevinci içerisinde olan insanlar uzaktaki yakınlarına en güzel dileklerini iletmek istiyor.
- Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri Kediler ve Ağız Kokusu Nedenleri,Kedi ve köpek sahiplerinin sık karşılaştıkları problemlerdendir. Genellikle diş ve diş eti hastalıklarından kaynaklanır.kedilerde ağız kokusu, nedenleri, kedimin ağzı kokuyor, kedi
- Yavru Kedilerde Yavru Kedilerde Saldırgan Davranışlar,Yavru kediler, oyunla karışık olarak bazen saldırgan davranışlar gösterebilir. Bu davranışların ileride sorun olup; kalıcı olmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu tür davranışlar, kedinize karşı göstereceğiniz tavır ve davranışlar ile kolaylıkla değiştirilebilir.
- Polatlı ve Ankara Yuva sahibinden Ankara Ücretsiz, Kedi Sahiplendirme İlanları Ankara kedi Barınağı Ankara barınak Kedi sahiplenme Ankara Kedisi yavru ücretsiz Sahibinden cins Kedi Ankara Kedi sahiplenme Ankara Sahibinden Kedi Ankara Sahibinden Kedi Ankara yavru Cins Kedi sahiplenme Ankara Güvenilir Ankara Kedi ücretsiz sahiplendirme ilanlarına ulaşmak için sitemizi ziyaret ediniz
- Kedi Anatomisi Kedi Anatomisi,Kedi anatomisi hakkında 5 ilginç bilgi,Mısır firavunları kedilerin şans getirdiğine inandığından ve Mısır’da kediler tanrı olarak görülmeye başlandığından beri bu muhteşem hayvanlar insanlar için daima bir merak konusu oldular
- ACİLL KISIRLAŞTIRMA İZMİR ACİLL KISIRLAŞTIRMA SPONSORLARINA İHTİYACIMIZ VAR,arasında ücretsiz kedi kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirecek
- Bağımlılık Bağımlılık Herkese merhaba... Bugün sizlere bağımlılık üzerine bahsetmek istiyorum. Bağımlılık ne demek ve neden bağımlıyız
- Dünyanın En Yaşlı Kedisi Dünyanın En Yaşlı Kedisi 27 Yaşına girdiTiffany Two haberleri,Dünyanın En Yaşlı Kedisi, unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabındaki yerini kaptırmayan Tiffany Two, geçtiğimiz Cuma günü 27. yaşını kutladı
- PASLI KEDİSİ PASLI KEDİSİ,Paslı kedi veya Kızıl benekli kedi (Prionailurus rubiginosus) küçük bir yaban kedisidir. Bengal kedisi ile yakın akrabadır.